top of page
  • rudolfbanyai

Az ellenőrzött sofőrök két százaléka ittas volt

A balesetmegelőzés érdekében ittas vezetők kiszűrését célzó közlekedési akciót tartottak a józsefvárosi rendőrök. A megállított 400 járművezetőből nyolc sofőr esetében alkoholos befolyásoltságot jelzett a szonda.  

Május 18-án 12 órás közlekedési akciót tartottak a kerületben, kiemelt figyelmet fordítva a közlekedési balesetekért felelős leggyakoribb szabálysértésekre, és az ittas vezetők kiszűrésére – tudtuk meg a józsefvárosi rendőröktől, akik az ellenőrzésre olyan kiemelt útszakaszokat választottak, mint például a Fiumei út.

 

Az akció során több mint 400 gépjárművezetővel szemben intézkedtek az egyenruhások. Nyolc sofőr esetében alkoholos befolyásoltságot jelzett a szonda. Több, kisebb súlyú szabálysértés miatt is eljárás indult, úgy mint az irányjelzés elmulasztása, vagy a jobbkéz-szabály figyelmen kívül hagyása.

 

A józsefvárosi rendőrök a lakossági jelzések figyelembevételével együtt folyamatosan elemzik, hogy a kerületben melyek azok az útszakaszok, ahol koncentráltabb ellenőrzés szükségesek, így a jövőben is számítani lehet hasonló akciókra – közölték a zsaruk.

Comments


Hírek

bottom of page