top of page
  • rudolfbanyai

Az antifa-szimpatizáns Jámbor András biztonságos kerületet teremtene

Tüntetések rendszeres résztvevőjeként, agresszív megmozdulások szervezőjeként folyamatosan összetűzésbe kerül a hatóságokkal, akadályozza a rendőrök munkáját Jámbor András a szélsőbaloldali, progresszív Szikra Mozgalom alapítója, aki most azt ígéri biztonságos kerületet teremt.

Szélsőbaloldaliságát soha nem tagadta Jámbor András, aki korábban még büszkén vallotta, az általa alapított Kettős Mérce blogot (ma Mérce portál) antifa szócsőnek szánta. Tavaly pedig ízelítőt is kaphattunk az antifák ténykedéséből, mikor csapatokba verődve, viperákkal felfegyverkezve, hátulról rontottak rá járókelőkre és verték meg őket brutálisan. Az egyik férfit úgy helyben hagyták, hogy cérnaszálon függött az élete. A külföldről importált antifa-csapat kapcsolatban állhatott magyar antifákkal is. Fennállt a gyanú, hogy a Szikra Mozgalom is kapcsolatban állhatott a támadókkal, akik Jámborék kedvenc kocsmájában a Gólyában tervezhették meg akcióikat.   

Jámbor továbbá személyesen is folyamatosan megütközik a hatóság embereivel. Tüntetések aktív résztvevőjeként rendszeresen akadályozza a rendőri munkát. Tavaly májusban fizikailag is inzultálta a rendőröket, momentumos politikusokkal megpróbálták áttörni a rendőri sorfalat egy demonstráción, ahol a tüntetők fémpalackokat, csavarokat, különböző sérülés okozására képes tárgyakat dobáltak az egyenruhásokra.

A Szikra Mozgalomban nem Jámbor az egyetlen erőszakos figura. Egyik aktivistája idén februárban a Baross utcai Fidesz-iroda ablakát vasrúddal zúzta be, de a mozgalom szervezetileg is tartott már erőszakos demonstrációt. Legutóbb pedig egy szélsőbaloldali társaság, a Szikra testvérszervezetének, a Fáklyának egyik a háttérbeszélgetéséből kiderült, Jámbor egyszer arról beszélt, hogy a választás elvesztése esetén fegyverrel veszik át a hatalmat.


Ilyen előzmények után számos kérdés felmerül bennünk, amikor Jámbor András a hírlevelében biztonságos kerületet ígér és ennek érdekében egy kérdőív kitöltésére kér bennünket. Magából a kérdőívből egyértelműen látszik, hogy a politikus igekszik a vele szövetséges polgármesterről letolni a rossz közbiztonság felelősségét.  

Például helyi drogstratégia - amelyet Pikóék már öt éve ígérgetnek, mégsem lett belőle semmi - helyett országosat követel.

A fentiek alapján pedig joggal gondolhatjuk, hogy Jámbor a közbiztonsággal kapcsolatban nem a megoldás, hanem maga a probléma. A jobb közbiztonságot ígérő új kezdeményezésének pedig csak egy célja van: a politikai haszonszerzés.

Comentários


Hírek

bottom of page