top of page
  • rudolfbanyai

Adatszerzési céllal szavaztathat Jámbor András

Első látszatra jófejségnek tűnik, hogy Jámbor András szavazásra bocsájtja, mely civil szervezeteknek adományozza fizetése egyharmadát, ám ezt korántsem önzetlenségből, pláne nem a közjó érdekében teszi. A szavazók adataira fáj a foga. Mindemellett a végén – a már megszokott módon – a hozzá közel álló szervezeteknél landol az felajánlott „adomány”.

Napok óta minden fórumon hirdeti a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom vezére, hogy fizetése egyharmadát civil szervezeteknek ajánlja fel. Sőt, ki is kéri az emberek véleményét, hogy kiket támogasson ebből az összegből. Milyen nagyvonalú! – gondolná az ember, ha nem tudná, hogy a neomarxista országgyűlési képviselő milyen sunyi módszerekkel politizál.  

Ahhoz hogy szavazhasson az ember Jámbor adományáról, először meg kell adni neki az adatainkat, különösképpen az e-mail címre, amelyen keresztül később bombázhatja politikai üzeneteivel Jámbor a gyanútlan áldozatot.


Az amerikai körút és ami mögötte van


A szavazók adatai emellett eljutnak a guruló dollárok néven elhíresült illegális pártfinanszírozási botrány egyik főszereplőjéhez, az Egyesült Államokban bejegyzett Action Networkhez is.

Ez ugyanaz a platform, amely Pikó András hírlevele feliratkozóinak az adatait is kezeli, egyben Karácsony Gergely főtanácsadójának Korányi Dávid Action for Democracy nevű szervezetének egyik adománygyűjtő felülete. Itt jegyeznénk meg, hogy Jámbor parlamenti mandátuma megszerzését követően 10 napos „tapasztalatszerző” körúton vett részt az USA-ban.

Mire lehet szavazni Jámbor oldalán?


Egyebek mellet olyan nemes célokra lehet szavazni, mint: erős helyi ellenzékre, amely ’26-ban legyőzi a Fideszt, tehát saját magára, illetve a független média támogatására, ami szintén baloldali politikai célokat szolgál ki. Emellett energiahatékonysági támogatásra, ami azt jelenti, hogy Jámbor házhoz megy és elmondja, hogy ne folyassuk a vizet, tegyünk a radiátor mögé hővisszaverő fóliát és egyéb „hasznos” tanácsokkal lát el. Továbbá baloldali közösségek fejlesztésére és más civil szervezetekre.

Egyik zsebéből átteszi a pénzt a másikba, miközben hőssé avatja magát


Jámbor adatszerző módszere nem újdonság. Még 2022-ben is ezzel kampányolt, és akkor közzé is tette, kiknek adományozott. A legtöbbet a saját mozgalmának, a Szikrának adta, aztán támogatta a felesége alapítványát az Utcáról a lakásba egyesületet. Adományozott a pedagógusok sztrájkalapjába, valamint ismert baloldali szervezeteknek, amelyek ilyen-olyan módon kötődnek hozzá és köreihez. Jutott például Pikó „civiljeinek” a C8-nak és a polgármester kampányfőnöke szervezetének, a Közélet Iskolájának is. Nyilvánvalóan aszerint állt össze a lista, hogy ki az, aki eddig támogatta Jámbort, illetve kikre számíthat a jövőben. Ezzel nem is lenne gond, hiszen mindenki azt tesz a fizetésével, amit csak akar, csakhogy Jámbor hősnek állítja be magát, miközben áttette a pénzt egyik zsebéből a másikba.


Mennyi az annyi?


Mennyi is Jámbor fizetésének egyharmada? Pontos összeget nem tudunk. Annyi bizonyos, hogy a parlamneti képviselők fizetése az előző évi átlagbér háromszorosa. A Központi Statisztikai Hivatal szerint 2023-ban 589.100 forint volt az átlagkereset. Ez alapján Jámbor képviselői fizetése 1.713.000 lenne, de a parlament.hu oldalon a képviselői javadalmazásoknál szerepel, hogy két állandó bizottsági tagság - Jámbor a jelenleg a Törvényalkotási és a Költségvetési Bizottság tagja - további 2.166.000 forintos bevételt jelent neki. E szerint legalább bruttó 3.879.000 lehet Jámbor fizetése, ha nem számoljuk bele a különböző költségtérítéseket. Ennek a nettója 2,6 millió forint körül lehet, aminek a harmada 866 ezer forint. Ennyivel támogatja Jámbor a saját kampányát, amit viszont úgy ad elő, mintha ennyivel járulna hozzá pluszban a közjóhoz.

Comments


Hírek

bottom of page