top of page
  • rudolfbanyai

A Práter utcában kristályt terítő drogdílert fogtak a rendőrök

Egyre inkább eluralkodik a drogprobléma a kerületben, amire Pikó Andrásék egyetlen válasza, hogy drogközpontot hoztak volna létre a Magdolnanegyedben. Ebben a harcban Pikóék magukra hagyták a rendőröket, akik erőn felül dolgoznak. A napokban egy kristályt terjesztő dílert fogtak a Práter utcánál.  

Folyamatosan jönnek a lakossági panaszok, hogy drogosok törnek be házakba, rúgják be a kapukat, Pikó Andrásékat úgy tűnik ez hidegen hagyja. Az önkormányzati koordinációjú Kábítószerügyi Egyezetető Fórumot gyakorlatilag leépítették, a rehabilitációra jogosító szerződéseket felmondták, a kerületi drogstratégiát pedig négy éve csak ígérgetik. Helyette remek búvóhelyeket alakítottak ki a kábítószereseknek azzal, hogy teleszórták a kerületet mobilbudikkal és közvécékkel. A leghajmeresztőbb ötletük, miszerint egy drogközpontot létesítettek volna előbb a Teleki téren, majd a Magdolna utcában – a lakosok tiltakozása miatt egyelőre meghiúsult, de továbbra sem tettek le róla. Ha Pikó marad, megtalálja a módját, hogy megnyissa a drogközpontját, ami a lakosok szerint csak fokozza a problémát és nem megoldja.


Hogy mennyire akut a helyzet, azt mutatja, hogy a hatóság is folyamatosan drogosokba botlik. A napokban elfogták N. Józsefet, aki kristályt árult a Práter utcai lakásában és annak környékén – tudtuk meg a helyi rendőröktől. Az 55 éves díler lakásán kutatást tartottak, ahol kábítószergyanús anyagokat, mobiltelefont, mérleget, gépjárművet és pénzt foglaltak le a kék egyenruhások.   

A józsefvárosi nyomozók új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt hallgatták ki a férfit, és őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását.


Comments


Hírek

bottom of page