top of page
  • vsomorjai

A legnagyobb délutáni forgalomban kidőlt egy hatalmas fa a Százados negyedben

"Felül kell vizsgálni a Százados negyed fáit. Tudni kell, hogy Józsefváros legzöldebb negyedéről beszélünk, itt található a legtöbb fa. Ráadásul idős növényekről beszélünk. Nem ez az első, hogy fák fordulnak ki, vagy hatalmas ágdarabok zuhannak rá a parkoló autókra" – mondta a Weisz Gábor, a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje. Mint mondta: legutóbb egy nagyobb vihar döntött ki több tucat beteges, gyengébb fát, rengeteg hatalmas ágdarab esett az autókra, járdákra, úttestre. 

Szerencse, hogy személyi sérülés nem történt, azonban az anyagi kár jelentős volt. Néhány éve Százados negyedi lakosként magunk jelentettük a városüzemeltetés felé, hogy az egyik öreg fáról hatalmas korhadt faág esett az autókra, itt is csak a szerencsén múlt, hogy nem tartózkodott senki a fa alatt. Pedig a társasházunk bejárata felett történt az ágszakadás – idézte fel a Fidesz Százados negyedi jelöltje.


Most is azt mondom, amit civil egyesületünk korábban jelzett már: egyenként át kell vizsgálni a negyed fáit, mielőtt emberéletet követel az önkormányzati hanyagság – figyelmeztetett Weisz, és emlékeztetett, hogy Józsefvárosban szeret a baloldal olyan táblákat kihelyezni, amelyek szerint "ezt a területet a természet gondozza".


Értjük, hogy Pikó András polgármesternek van egy érdekes zöld felfogása, de ahogy ez az eset is mutatja, nem lehet mindent a természetre bízni. A korábbi eseteket is figyelmeztetésnek kellett volna venni – zárta sorait Weisz Gábor.



Comentarios


Hírek

bottom of page