top of page
  • rudolfbanyai

A józsefvárosi Deák Diák iskolában évek óta le kell adniuk a gyerekeknek a mobilokat

Míg az iskolai mobiltelefonhasználat korlátozásán forrong a közvélemény, addig egy józsefvárosi iskola, a Deák Diák Ének-zenei Általános iskola és Gimnázium ezt már évek óta bevezette és tapasztalataik szerint bevált a megoldás.

Egy új kormányrendelet szerint a 2024/2025-ös tanévben a telekommunikációs eszközöket – főképp a mobiltelefonokat –, a kép- vagy hangrögzítésre és az internetelérésre alkalmas okoseszközöket a tanítási nap kezdetén a diákoknak le kell adniuk.


A közvélemény megosztott a kérdésben. Vannak, akik egyetértenek a rendelkezéssel, és van, aki a gyerekek jogaira hivatkozva ellenzi a dolgot.  


A II. János Pál pápa téri Deák Diák iskola már tapasztalatokkal is bír ezen a téren, hiszen náluk ez évek óta bevett gyakorlat. Reggelente, amikor bemennek a gyerekek egy a tanteremben elhelyezett zárható szekrénybe teszik be az okoseszközöket és csak tanítást követően vehetik el, vagy, ha a tanár azt mondja, hogy kell az aktuális feladathoz.



A telefonok korlátozására a gyerekek érdekében volt szükség – mesélte az ATV kamerájának Farczádi Tamás Bence iskolaigazgató. Mint mondta: a telefonok begyűjtése néha jár konfliktusokkal, de szerinte egy kamaszgyereknek az a feladata, hogy feszegesse a határokat, a pedagógusé pedig, hogy terelgesse a tanulót.

 

Comments


Hírek

bottom of page