top of page
  • rudolfbanyai

A hajléktalanprobléma megoldását sürgeti Sára Botond

Józsefváros nem alkalmas arra, hogy Budapest összes hajléktalanját ellássa – fogalmazott Sára Botond a Metropolnak. A Fidesz–KDNP polgármester-jelöltje szerint nem jó megoldás, amit ma a baloldali városvezetés csinál, hogy önti az önkormányzati forrásokat a hajléktalanellátó intézményekbe, ami, „ha körbenézünk a közterületeken, láthatóan nem ér célt, hanem csak emészti a pénzt”.


A rosszul működő hajléktalanszállókat Józsefvárosban bezárná, helyette pedig komplex, szakmailag felépített rehabilitációs programot indítana Sára Botond, aki szerint ez jobb lesz a hajléktalanoknak és jobb lesz a józsefvárosianak is.


De ez a probléma túlmutat a kerületen, ezért le fogok ülni a főpolgármesterrel és a többi kerületi polgármesterével, ki kell harcolni azt, hogy Budapesten a hajléktalanellátásból mindenki vegye ki a részét, ne csak 2-3 kerületre terhelődjön ez a feladat” – mondta Sára Botond, aki csupán néhány napja jelentette be indulását, de máris a problémák megoldásának közepébe vágott.



Szerinte a jelenlegi állapot sem a hajléktalanoknak, sem a Józsefvárosban élőknek nem jó, hiszen gyakorlatilag azt várja el a mostani baloldali városvezetés, hogy békésen, egymás mellett élve tűrjék el egymást a segítségre szoruló emberek – akik egyébként még biztatva is vannak –, és a lakosság, amely lakásokban él, adót fizet. Utóbbiak pedig nézzék el a közterületeken kialakult áldatlan állapotokat. Szerinte ez teljesen indokolatlan és méltánytalan feszültséget gerjeszt az itt élő lakosság és a kiszolgáltatott helyzetben lévő hajléktalanok között. Ezt pedig nem szabad fenntartani, hanem meg kell szüntetni.


Joggal várják el az adófizetők a rendezett helyzetet, hiszen fizetnek szolidaritási alapon adót arra, hogy a segítségre szoruló embereken gondoskodjanak. A hajléktalanoknak pedig szükségük van a segítségre, hogy teljes értékű emberek lehessenek újra. Ezért én a hajléktalanhelyzet megoldását az általunk, tehát a korábbi városvezetés által létrehozott Lélek-programban látom, azt fejlesztjük tovább. Hiszen az alkalmas arra, hogy a Józsefvárosban hajléktalanná váló embereken komplexen tudjunk segíteni. Ennek köszönhetően a rászoruló ember visszavezethető a társadalomba is, teljes értékűnek érezheti magát, így lehet lakása, munkája – mondta a lapnak.

Comments


Hírek

bottom of page