top of page
  • rudolfbanyai

A gyanúsítottként kihallgatott Donáth Anna szerint ő „testével védte Iványi Gábort”

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt gyanúsítottként hallgatta ki Donáth Annát a Fővárosi Nyomozó Ügyészség. A momentumos politikus még 2022-ben sokadmagával akadályozta a NAV munkatársait, akik Iványi Gábor Dankó utcai szervezetének központjánál tartottak házkutatást. Donáth – másokkal együtt – két kézzel tolta az előtte álló Iványit, hogy átszakítsa a helyszínt biztosító pénzügyőrök sorfalát.

Életre szóló élménynek nevezte Donáth Anna, hogy rabosították – miután kilépett az ügyészség épületéből. A helyszínen momentumosok, valamint Iványi Gábor és más baloldali politikusok is megjelentek. Donáth elmondása szerint nem tett vallomást, mert nem tudja pontosan mivel vádolják.  


Az ügyészség közleménye felidézi, hogy 2022-ben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folytatott bűntetőügyben házkutatást tartott a NAV Iványiék Dankó utcai épületeiben. A pénzügyőrök tájékoztatták Iványit, hogy ő jelen lehet a kutatáson, az időközben összecsődített tömeg viszont nem.



Iványi azonban azt akarta elérni, hogy a hívei is ott legyenek, ezért segített a tömegnek bejutni az épületbe és arra bíztatta őket, hogy lökjék őt a sorfalat álló pénzügyőröknek. A szimpatizánsok között ott volt Donáth Anna és más politikusok is.

„Donáth Anna két kézzel tolta a közvetlenül előtte álló Iványi Gábort… Az erőszakos magatartás jogszerű eljárásukban akadályozta a pénzügyőröket, de a kutatást nem tudta meghiúsítani.”

– áll a közleményben.


A hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügynek összesen 5 gyanúsítottja van, köztük a korábban kihallgatott Iványi Gábor és dr. Gurmai Zita – írta az ügyészség.

Comments


Hírek

bottom of page