top of page
  • vsomorjai

A DK nekiment Karácsony Gergelynek

Molnár Csaba, a DK EP-képviselője Facebook-oldalán esett neki Karácsony Gergelynek, reagálva arra, hogy a főpolgármester azt nyilatkozta korábban a Népszavának: "Ha a városfejlesztéshez olimpia kell, akkor legyen olimpia."

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint Budapestre semmiképpen sem kell olimpia, ugyanis szerinte a város nem fejlődne az olimpiától. Azt írta, "aki azt akarja, hogy az Orbánok és Mészárosok ük-ük-ük-ükonokái is magánjachtos, repülőgépes milliárdosok legyenek, az támogassa az olimpia rendezést. Másoknak nem sok oka van rá."


A Népszavának a főpolgármester korábban azt nyilatkozta:

"Az én álláspontom mindig egy elvi nyitottság volt, a 2024-es olimpiára vonatkozó budapesti pályázatot is támogattam akkor még ellenzéki képviselőként. Nyilván egy olimpia és paralimpia óriási lehetőség egy városnak, erre egy főpolgármester ha akarna, sem tudna nemet mondani. A MOB-tól és a paralimpiai bizottságtól kell hogy érkezzen erre a felkérés, de benne van a levegőben. Budapesten előbb-utóbb erről döntenünk kell, széles körű döntést kell hozni."

Karácsony Gergely reagált arra is, hogy az olimpiarendezést nagy politikai vita övezi: "A magyar belpolitika végtelenül polarizált, Budapestnek pedig akkor van esélye olimpiarendezésre, ha nagy társadalmi egyetértés van a kérdésben, ez pedig akkor tud lenni, ha olyan koncepciót tesznek az asztalra, amely nem elsősorban a sportlétesítményekre, hanem a város egészére fókuszál" - fogalmazott.


Comments


Hírek

bottom of page