top of page
  • rudolfbanyai

A Corvin köz is elesett: Bevették a drogosok és a hajléktalanok

Napi szinten megy a randalírozás a Corvin mozi környékén. A teátrum mellé és a házakba húzódva adják be maguknak a szert, és ha már bejutottak a lépcsőházakba, akkor tönkre is tesznek ezt-azt, miközben a közterekre egyetlen nagy nyilvános vécéként tekintenek. Egry Attila képviselő-jelölt szerint Pikó nem foglalkozik az itt élők biztonságérzetével.

Ahogyan Józsefváros legtöbb pontján, úgy itt is drasztikusan romlott a közbiztonság az elmúlt években. A hely egykori dicső múltja a ködbe veszett, mióta Pikó András polgármester meghirdette a szabad város politikáját, ahol mindenkinek mindent szabad.


A Corvin köz már a Blaha „hírén” is túltesz


A helyiek félnek, mert ezek a deviáns csapatok egyre erőszakosabbak. Az egyik – neve elhallgatását kérő – Corvin közi boltos arról számolt be, hogy ott aztán minden van, amit el lehet képzelni. – Idepiszkolnak, vécének használják az egész környéket, a mozi oldalába és a házakba járnak drogozni, amit valahol itt vesznek a környéken – sorolja a legfőbb problémákat. Szerinte egy-két éve romlott drasztikusan a helyzet, és csak olyankor lélegezhetnek fel kicsit, amikor összehangolt razziát tartanak a rendőrök.

Ildikó szerint a Blahának is megvan a „híre”, de ez még azon is túltesz. Mint mondja, valami balhé mindig van. A plázánál lévő büféskocsit – úgy tudja – csak az utóbbi időben próbálták meg háromszor feltörni. Szerinte a helyzet még rosszabb lesz, ha jön a meleg és megtelik a környék hajléktalanokkal. Az egyik kapu előtt takarító mossa a járdát. Próbálja eltűntetni a vizeletnyomokat. Zoltán arról beszél, hogy az ő lépcsőházukba is rendszeresen bejárnak illetéktelenek.


Pikó ténykedése vezetett idáig


A környék fideszes képviselőjelöltje, Egry Attila szerint felháborító, hogy Pikó András tönkretette a korábbi rendpárti városvezetés évtizedes közbiztonságjavító munkáját, és nem foglalkozik az itt élők biztonságérzetével.

- Azt gondolhatnánk, hogy Pikó szándékosan hagyja magára a közterületeket, hogy ezzel is a kormány ellen hergeljen, holott ez az önkormányzatnak éppúgy felelőssége: megszüntette a polgárőrséget, elmulasztotta bővíteni a közterület-felügyelet létszámát – sorolta Egry, aki szerint ezek mind olyan súlyos hibák, amik a jelenlegi állapotokhoz vezettek. Pikó András azzal, hogy nem lép fel a deviáns viselkedéssel szemben, bátorítja ezeket az embereket, hogy bármit megtehetnek a közterületeken és a társasházak közös területein is. Így rombolnak és odapiszkítanak minden további nélkül – fogalmaz Egry Attila emlékeztetve: Pikónak egyik első döntései között szerepelt, hogy eltörölte a rendeletet, ami tiltotta a társasházak közös területén való életvitelszerű tartózkodást.


Ki kell terjeszteni a hatóságok közterületi jelenlétét


A közbiztonság mellett a másik kardinális kérdés a köztisztaság, ami szintén sokat romlott. –Pikó András azt állítja, megduplázta az erre fordított erőforrásokat, ám ennek nem látjuk az eredményét. Mindennapos a kosz, a kutya- és emberürülék az utcán – ecseteli Egry Attila, aki szerint ez a feladat is meghaladta Pikó erejét. – A lakók joggal vannak felháborodva, eljött a változás ideje, újra élhetővé kell tenni Józsefvárost, és ennek az első és legfontosabb alappillére a közrend helyreállítása, amely magában foglalja a köztisztaságot és közbiztonságot is – emeli ki a környék képviselőjelöltje, aki tudja is a megoldást. – Meg kell erősíteni a közterület-felügyeletet, ki kell terjeszteni a hatóságok közterületi jelenlétét, láthatóvá kell válniuk ezeknek az embereknek, hiszen ez adja meg a biztonságérzetet.

Comments


Hírek

bottom of page