top of page
  • rudolfbanyai

A baloldali index.hu szerint Sára Botond lesz a polgármester

Már a baloldali médiumok sem bíznak Pikó András újrázásában. Az index.hu szerint Józsefvárosban Sára Botond lehet a befutó a június 9-ei választáson.

A fővárosi kerületekről készített választási körképet az index.hu portál. A cikksorozat legutóbbi részében a 6., 7., 8., és 13. kerületeket veszik górcső alá. Míg Terézvárosban, Erzsébetvárosban, és Angyalföldön baloldali győzelmet jósol a lap, addig Józsefvárosban fordulatot várnak. Mint írták 2019-ben is csak hajszálon múlt Pikó győzelme, aki egy százalékkal előzte meg Sára Botondot.

A polgármester mögött azonban ezúttal nem sorakozik fel egységesen az ellenzék, a szocialisták külön indulnak a választásokon, ami azzal a veszéllyel fenyeget Pikó számára, hogy alulmarad a polgármesteri székért vívott küzdelemben

- írták.


A lap finoman fogalmaz, amikor a baloldali belharcról ír, ugyanis mint arról beszámoltunk Józsefvárosban teljesen szétverte Pikó a mögötte álló összefogást. A szocialisták azért hátráltak ki mögüle, mert zsarolta, fenyegette, rágalmazta őket.   


„Undorító ember maga… Ön hazudik, ahogy végig hazudott a kampányban” – vetette Pikó András szemére Veres Gábor, a józsefvárosi MSZP elnöke, aki szerint a polgármester politikai támadást intézett ellene, miután a szocialista képviselő a haldokló édesanyjával való telefonbeszélgetés miatt lemaradt egy szavazásról.

Nem Veres volt az egyetlen, aki komoly kritikát fogalmazott meg Pikóval szemben. Erőss Gábor alpolgármester egy hangfelvételen arról beszélt: Pikó „csapnivaló, önelégült városvezető”, akinek durva dühkitörései vannak, megalázó módon bánik a kollégáival. Emellett egyáltalán nem civil, hanem Gyurcsány Ferenc irányítása alatt álló momentumos politikus.



Nem csoda, hogy ezek után nem akarnak Pikóval dolgozni az egykori szövetségesei.

Az Index is erre alapozza jóslatát: „a 2019-eshez hasonlóan szoros küzdelem várható, de idén Sára Botond nyer az ellenzék megosztottsága miatt” – írták.

Comments


Hírek

bottom of page