top of page
  • rudolfbanyai

84 új rendőrtiszt áll munkába

Százharmincnyolc tisztet avattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézetében szombaton. A végzős hallgatók közül a rendőrségnél 84-en, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) 24-en, a katasztrófavédelem szerveinél 13-an, míg a büntetésvégrehajtási szervezetnél 17-en kezdik meg szolgálatukat Az önök elsődleges feladata a Magyarország fejlődéséhez szükséges közrend biztosítása - hangsúlyozta Pintér Sándor belügyminiszter a tisztavatási ünnepségen, amelyen részt vett Sára Botond főispán is.

Az NKE RTK 138 hallgatója, 96 férfi és 42 nő ünnepélyes keretek között, a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, a kormány több más tagja és a rendvédelmi szervek tábornoki kara jelenlétében tette le az esküt az NKE Ludovika Campusán.

Pintér Sándor a végzős és esküt tett hallgatóknak gratulálva és őket köszöntve kiemelte, hogy az egyetemi oktatás magas színvonala felkészítette őket a szolgálatra és a tanulmányaikat kitűnő eredménnyel befejező hallgatóktól azt kérte, hogy szolgálatuk ellátásakor is legyenek élenjárók. Eddig csak az egyetem elvárásainak kellett megfelelniük, innentől kezdve a szabályokat, törvényeket másokkal is be kell tartatni és meg kell felelni annak a kihívásnak, amelyet a közrend, a közbiztonság biztosítása, a gazdaság működtetése, a határok védelme jelent - tette hozzá.

"Az önök elsődleges feladata a Magyarország fejlődéséhez szükséges közrend biztosítása, az erre veszélyt jelentő személyek elfogása, fogvatartása, a határok védelme és a béke megőrzése"

- fogalmazott a tárcavezető.

Pintér Sándor kiemelte, hogy az állampolgári, társadalmi megítélés terén az első helyen szerepelnek a rendvédelem területén dolgozók. A hivatásos állomány tagjainak megbecsülése társadalmi szinten is kiemelkedő - mondta, hozzáfűzve, hogy a végzős hallgatók ennek az állománynak lettek most a tagjai.

Önök garantálják az ország fejlődéséhez szükséges biztonságot, a haza pedig egységbe fog minket" - hangoztatta, és minden végzős tisztet arra buzdított, hogy védjék meg a hazát.

A végzős hallgatók közül a rendőrségnél 84-en, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) 24-en, a katasztrófavédelem szerveinél 13-an, míg a büntetésvégrehajtási szervezetnél 17-en kezdik meg szolgálatukat jövő kedden. Közülük többen is kiváló eredményekkel fejezték be tanulmányaikat.


Az eseményen részt vett Sára Botond főispán is, aki azt írta a közösségi oldalán: A Nemzeti Közszolgálati Egyetem frissen avatott és esküt tett tisztjei tovább erősítik Magyarországot, amely a veszélyek korában is a világ 14. legbiztonságosabb országa. Köszönjük a szolgálatukat, amelyhez erőt, egészséget kívánok! – tette hozzá.

A rendvédelmi szervek vezetői mellett jelen volt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Bakondi György, Orbán Viktor miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója, Deli Gergely, az NKE rektora, valamint Patyi András alkotmánybíró és Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke – a két korábbi rektor – is.

Comments


Hírek

bottom of page