top of page
  • rudolfbanyai

44 éves lenne a Turay Ida Színház fiatalon elhunyt színésze

Emlékezetes alakításokat nyújtott a színpadon és a televíziós sorozatokban egyartánt Babicsek Bernát, aki ma ünnepelné a 44. születésnapját. „Hiánya azóta is bennünk él, mert ő pótolhatatlan...” -  emlékezett meg a fiatalon elhunyt színészéről a Turay Ida Színház.

2021. szilveszterén tűz keletkezett otthonában miközben aludt és füstmérgezésben elhunyt a Turay színésze, aki fiatal kora ellenére számos színdarabban, televíziós sorozatban és filmben is megcsillogtatta tudását.


A Turay Ida Színház minden évben megemlékezik a tragikus körülmények között elhunyt művészről. Közösségi oldalukon azt írták a 44 éve született színészről: „Hiánya azóta is bennünk él, mert ő pótolhatatlan... Amit tehetünk, hogy arra a tanításra emlékezünk, amit itt hagyott nekünk: az élet egy utazás, tele örömmel, bánattal, nevetéssel és könnyekkel. Minden pillanat egy ajándék, melyet értékelnünk kell, hiszen az idő múlandó. Élni annyit jelent, mint teljes szívvel megélni minden pillanatot… Köszönjük Bernát, hogy voltál... Nem feledünk...”


A színész emlékezetére alapították meg a Babicsek Bernát-díjat is, amelyet minden évben egy 41 év alatti tehetséges színésznek ítélnek oda.


Babicsek Bernát halálával kapcsolatos nyomozást a rendőrség lezárta, ám a szülők magánvádas eljárást indítottak annak a biztonsági cégnek a járőre ellen, aki kint járt a színész házánál a tűzeset idején ám nem járt el kellő alapossággal, pedig a szülők szerint megakadályozhatta volna a tragédiát.   

Kommentare


Hírek

bottom of page