top of page
  • rudolfbanyai

200 millió prémiumot osztott ki Karácsony a csőd szélén álló Budapest kasszájából

A főpolgármester a leghűségesebb embereinek osztott ki hét-nyolcszámjegyű jutalmat. Köztük az utasokat pulykákhoz hasonlító BKK-vezér Walter Katalinnak is, aki 11,6 milliót kapott prémiumként.

Karácsony Gergely nem mulaszt el egyetlen alkalmat sem, hogy a főváros rossz anyagi helyzetéről panaszkodjon, amiért szerinte természetesen a kormány a felelős.

„Ha Budapest csődbe megy, akkor az azért lesz, mert nem tudnak a nemzet fővárosában gondolkodni.”

– mondta júliusban a főpolgármester.


Úgy tűnik, ha a leghűségesebb emberei kifizetéséről van szó, akkor már nincs csődhelyzet. Vasárnap egyszemélyben, a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyása nélkül döntött Karácsony 200 millió forintnyi jutalom kiosztásáról – világított rá Vitézy Dávid.  A Fővárosi Közgyűlésbe bejutott képviselő 3 pontban szedte össze mi ezzel a gond.




Vitézy úgy véli súlyos hiba a BKK vezérigazgatóját 11,6 milliós prémiummal honorálni, miután Walter Katalint az utasokat vágásra érett pulykákhoz hasonlította. Ezen felül úgy osztogat 200 milliót a főpolgármester, hogy közben folyamatosan a főváros kivéreztetéséről beszél, valamint Vitézy szerint az is problémás, hogy Karácsony akkor osztogat prémiumot, amikor még nem is lehet tudni, hogy a tervezett célokat elérik-e a vállalatok.


Karácsonytól 27 cégvezető kapott most jutalmat.  A legtöbbet, több mint 11,7 milliót a Gyurcsány-fiókaként emlegetett Mártha Imre közművezér, akinek a luxuséletviteléről sokat cikkeztek a napilapok. A legkevesebbet valamivel több mint 2,7 milliót pedig Székely Éva, a Budapest Esély Nonprofit Kft. gazdasági vezetője. A teljes lista itt érhető el.

Opmerkingen


Hírek

bottom of page